Dar al nostru unde e?

„Il y a un accord ! Le Conseil européen s’est mis d’accord sur un cadre financier pluriannuel pour le reste de la décennie. Cela valait la peine d’attendre”, a écrit M. Van Rompuy sur son compte twitter.

Mi-am adus aminte de păţania cu Jean Vlădoiu la CM din State, prin ’94 dacă nu mă înşel… Cred că era vorba despre meciul de fotbal România – Elveţia, da-da, sigur, era durere mare, România condusă cu 3-1, generalul Iordănescu pupase a treia oară toate iconiţele, când, deodată, Ăl de Sus îi şopteşte : « bagă-l pe Vlădoiu »… Ca la regulament, generalul se execută…

Se zice că în ăst timp, undeva prin Argeş, pădurarul Vlădoiu, tatăl lui Jenel, un om de toată isprava, se uita la televizor, nu singur, ci împreună cu nevasta, când, bucurie mare ! « a intrat al nostru ! », sare ca Geoană, ia puşca din cui şi iese afară, trage o salvă, chiuie de bucurie, reîncarcă, iar chiuie, trage din nou… şi intră în casă. Se uită pe ecran, se uită… şi iar se uită, Jenel nu mai era, de unde, firesc, întrebarea : « dar al nostru unde e ? »

Ce se întâmplase ? « Al nostru » intrase ca un vultur pe teren, s-a repezit după un elveţian, a alergat după cel de-al doilea, dar pe cel de-al treilea tot l-a prins, când mingea plecase deja de la acesta, pe care l-a luat cu fulgi cu tot, cartonaş roşu, afară cu Vlădoiu.

Revin la Consiliul European. Nu cunosc în acest moment datele, a crescut bugetul, a scăzut, vom încasa mai mulţi bani de la UE…  Să dea Dumnezeu să mă înşel, dar tare mi-e teamă că voi zice : « Dar al nostru unde-a fost ? »

2 răspunsuri to “Dar al nostru unde e?”

  1. Roxana Iordache Says:

    Coane, eşti nedrept cu Vlădoiu. Ăla a făcut şi fapte bune. 🙂

    • Bordelezu Says:

      Am tot respectul pentru Vlădoiu, eu sunt câine roşu, ca fotbalist el a fost un „câine”, i-am apreciat întotdeauna dăruirea. L-am mai urmărit şi după: e un adevărat om. L-am admirat oriunde a jucat. Chiar şi când juca la Steaua. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: