Congresul extraordinar al PNL. Şi câinii se mănâncă, nu-i aşa?

„Coada se lungea mereu. Întruna soseau personaje dintre cele mai diverse: îngeri, arhangheli, apostoli, profeţi, diavoli, spiriduşi, balauri cu şapte capete, zmei, zei, semizei, sferturi de zei, frânturi de zei, cioburi de zei, aşchii de zei, rămăşiţe de zei, zeiţe, diavoliţe, împieliţate, despieliţate, copitate, paricopitate, jupâniţe, crăiţe, cuconiţe, pipiţe, creştini, mahomedani, evrei de rit spaniol, evrei ortodocşi, evrei fără rit, evrei rătăcitori, evrei aşezaţi, bătuţi în cuie, evrei ruşi, evrei creştini, evrei chinezi şi chiar evrei evrei, adventişti, credincioşi de ziua şasea, credincioşi de ziua şaptea, credincioşi de ziua opta, credincioşi fără zile, baptişti, evanghelişti, luterani, fiii domnului, fiicele domnului, cumnatele domnului, nepoţi, veri, cuscri, catolici, neo-catolici, greco-catolici greco-romani, ortodocşi de rit vechi, de rit proaspăt, de rit ultramodern, papi şi papese, sectanţi care aşteaptă a doua sosire, a doua coborâre şi şi-au scrântit gâtul privind spre cer, sectanţi care-l recunosc pe Isus Hristos dar nu recunosc învierea, sectanţi care recunosc învierea dar nu-l recunosc pe Mântuitor, sectanţi care-l recunosc pe Isus, dar nu o recunosc pe Maria, sectanţi care o recunosc pe Magdalena, dar nu recunosc sfânta treime, sectanţi care recunosc numai sfânta doime, alţii care recunosc sfânta paisprezecime, sectanţi care-l recunosc pe sfântul Ioan Botezătorul, dar n-o recunosc pe Salomeea, sectanţi care o recunosc numai pe Salomeea şi nu-şi recunosc propria mamă, sectanţi care recunosc toate cele cinci cărţi ale lui Moise, alţii care nu recunosc nici o carte şi nici o bibliotecă, sectanţi care nu admit femeile în templu alături de ei, sectanţi care admit femeile peste tot, sectanţi care admit bărbaţii, sectanţi care îşi dau foc, alţii care preferă să dea foc altora, sectanţi care nu mănâncă deloc carne, sectanţi care nu mănâncă soia, sectanţi care nu mănâncă flori, sectanţi care nu mănâncă pietre, mahomedani care nu beau vin, creştini care nu beau apă, creştini care-l recunosc pe diavol, care nu-l recunosc, care-l recunosc pe sfântul Iosif, brahmanişti, budişti, transcendentali, arestanişti – discipoli ai lui Zoroastru, zis şi Zaratustra persanul –, origeni care susţin că îngerii n-au corp, evanghelişti, tolstoişti, rasputinişti, inchizitori, mitropoliţi, arhimandriţi, rabini ce susţin că evreii în Egipt s-au hrănit cu mană cerească, alţii care susţin că s-au hrănit cu vişine Tamarix, altfel ar fi murit de foame, şi alţii care susţin că în deşert s-au hrănit numai cu morun.”

 

    H. Salem – Cercul virtuos, 1986

 

Îmbulzeală. Mare. Congres. Mare-mare. Dar ce să mai vorbesc despre câţi comentatori au apărut… că aia, că alaltă, că alea-alea, cutare-cutare, că vei vedea, să nu zici că nu ţi-am spus… Mai am eu loc să scot vreo vorbă? Ei aş! Aşa că tac.

PS1 Bun venit, Klaus Werner Johannis! Un lucru te rog să nu uiţi: principiul lui Heisenberg.

PS2 Gigi Becali, un câine roşu, da’ roşu, nu vopsit, felicită echipa Steaua ! Adică eu ! 😀 Jucătorii stelişti mi-au plăcut, au fost adevăraţi câini pe teren, nu s-au lăsat. Era să uit : se zice că, am auzit şi eu, câinele seamănă cu stăpânul său ! 😀

PS3 Nu mor caii când vor câinii ! Aşa e. Vaca nechează în franceză, face hi-ha în româneşte, avem dovada de la Constanţa, dar în ce limbă o fi făcând ham-ham?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: